Evenementen

1) Racerunner Battle Giro 23 april 2016

Info en Aanmelden evenement Giro Racerunner Battle 23 april 2016:

De Giro d’Italia in 2016 start in Gelderland. De provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen hebben gezamenlijk het top wielerevenement naar Nederland gehaald. Na de 1e etappe op 6 mei volgen nog twee etappes in Gelderland. Na de eerste drie dagen op Nederlandse bodem vliegen de renners op 9 mei naar Italie.

Tijdens dit unieke evenement “Giro Nijmegen” zullen twee innovatieve projecten, de race-runner en Mijn Film, Mijn Verhaal, samenwerken om kinderen en jongeren met een beperking op een leuke manier te laten participeren tijdens het grote evenement:

Giro in Nijmegen, “Samen sporten en samen vertellen”! (www.racerunner.nl (www.etnosfilm.nl, www.cominbeeld.nl).

Tijdens de Fiets Campus middagen worden inhoudelijke lezingen afgewisseld door praktische workshops en interessante experimenten. Op 23 april wordt de Fiets Campus georganiseerd, door de Radboud Universiteit en Hogeschool Arnhem Nijmegen, in Nijmegen Noord bij de Klif. Prof. B. Steenbergen zal daar een lezing houden over het motorisch leren en Dr. Marjet Derks over de historie van Nijmegen fietsstad. Tussen deze twee lezingen in en gezamelijk met de andere activiteiten van deze middag wordt ook de Racerunner battle georganiseerd bij de Klif.

De doelgroep bestaat uit kinderen met een handicap in welke vorm dan ook. Zij maken gebruik van een racerunner, handbike of rolstoel met daarop gemonteerd een camera om hun eigen battle vast te leggen om daar later over te kunnen vertellen.

De individuele races worden door de deelnemers vast gelegd op film. Dit alles wordt gecoordineerd door Mascha Legel vanuit de Stichting Com in Beeld. In de eerste race zullen deelnemers een soort sprint doen. Daarna zal in een tweede koers een familie estafette worden gehouden. Hierbij kunnen deelnemers met familie of begeleider samen een rondje rijden met broers/zussen en vrienden. Aan het eind volgt de prijsuitreiking en ontvangen alle deelnemers een medaille.

Het startschot van de Racerunner volgt direct na de lezing om 14.30. Het parcours loopt dwars door de wijk. Daarnaast zijn de activiteiten dan ook al in volle gang, zoals de pizzabakker en hopelijk een enthousiast publiek!

Meer info een aanmelden via:

mascha@etnosfilm.nl

2) Storytelling Film symposium 2015

(verslag)

3) Racerunner Battle Tour de France, Utrecht 2015

(verslag)