Want to read in English?

Een film festival tijdens de ISAAC Conferentie in Cancún, Mexico

In de week van 24 t/m 27 juli vond in Cancún een conferentie plaats van ISAAC. 

 

ISAAC – de International Society for Augmentative and Alternative Communication – is een ledenorganisatie die zich inzet om het leven van kinderen en volwassenen met complexe communicatiebehoeften te verbeteren.

Het doel van ISAAC is om wereldwijd bewustzijn te creëren over hoe OC mensen zonder spraak kan ondersteunen. ISAAC bereikt dit door informatie te delen en innovatieve benaderingen van onderzoek, technologie en geletterdheid te bevorderen via OC. Activiteiten omvatten het hosten van de tweejaarlijkse ISAAC-conferentie, het sponsoren van projecten en het aanbieden van prijzen en beurzen.

Tijdens de conferentie was er een film festival, waar OC-gebruikers hun films hadden ingezonden en deze werden daar vertoond. Dit festival is mede georganiseerd door Stichting Com in Beeld en Studio Cam on Wheels. Uit diverse landen kregen zij filmpjes toegestuurd, die zijn gemonteerd door stagiaires van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Een zeer geslaagd festival en met een prachtige winnende film, namelijk de film van: Alessandra-Gomes-Buosi.

Tevens wilden we met het filmfestival promoten dat je film kan inzetten als ondersteunde communicatie. We zijn altijd hartstochtelijk opzoek, samen met ISAAC, naar nieuwe ISAAC - Cam on Wheels Reporters vanaf verschillende plekken over de hele wereld. Dus ben of ken jij iemand met complexe communictiebehoeften en wil jij aansluiten bij het team, dan zijn wij op zoek naar jou! Je kan altijd contact opnemen met ons.

Voor de mensen die niet aanwezig waren tijdens het Film Festival, jullie kunnen het terugkijken via de onderstaande playlist. 

Afspeellijst ISAAC Cancún Film festival

Door op de afbeelding te klikken kom je terecht bij de afspeelijst met alle video's die vertoond zijn.