Want to read in English?

Bestuur

Ronald Spanjers

Ronald Spanjers is sinds 2017 voorzitter van de Stichting ComInBeeld.

Hij is bestuurder van Roessingh, een groot revalidatiecentrum met een breed spectrum aan zorg, met een focus op het gebruik van technologie. Ook is hij vanuit die rol bestuurslid van de brancheorganisatie Revalidatie Nederland. 

In 2012 behaalde hij zijn Ph.D. met een proefschrift over adoptie en verspreiding van IT-innovaties in de zorg aan Tilburg University.

Ronald Spanjers is een gedreven privépiloot. Van 2009-2014 was hij vicevoorzitter van Hoogvliegers, een stichting die kinderen (die het nodig hebben) piloot-voor-een-dag maakt

Albert Boelen

Albert Boelen woont in het Drentse Zuidlaren en is adviseur onderwijs-jeugd. Met name kinderen/jongeren, waarvoor leren/leven niet vanzelfsprekend is, hebben zijn hart.

Hij studeerde sociologie en onderwijskunde en volgde nog een lerarenopleiding; werkte in het MBO en het HBO en kreeg toen ‘het virus’ te pakken van het gespecialiseerde onderwijs. Hij was bestuurder van gespecialiseerde scholen en adviseur bij de landelijke branchevereniging van dat type onderwijs (LECSO) en de PO-Raad. Verder werkt hij voor de Stichting Gedragswerk, dat zich bezighoudt met ‘thuiszittende kinderen/jongeren’, die evenals alle kinderen/jongeren in ons land het onvervreembare recht hebben om zich te ontwikkelen. Hij is sinds 2015 bestuurslid van CominBeeld.

Bert Steenbergen

Bert Steenbergen is sinds de oprichting van Com In Beeld in 2015 bestuurslid van de stichting.

In het dagelijks leven is Bert hoogleraar bij de afdeling pedagogische wetenschappen en onderwijswetenschappen van de faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit. Van deze faculteit is hij ook vice-decaan.

Naast de stichting Com in Beeld is Bert ook bestuurslid van de stichting ‘Theeschenkerij de Goffert’. Deze stichting heeft als doel het herbouwen van dit architectonische erfgoed in het Goffertpark Nijmegen.

Bert woont met zijn gezin in Nijmegen. Hij houdt ervan om met de wielrenner of mountainbike mooie tochten te maken in de omgeving van Nijmegen.

Carry Roozemond

Carry Roozemond is bestuurder van Ingrado, de landelijke vereniging die zich inzet voor de bescherming van het recht op onderwijs en ontwikkeling. Iedere mogelijkheid die bijdraagt aan de kansen voor ontwikkeling van jongeren krijgen haar inzet onder het motto dat we samen sterker staan. Daar zet zij zich landelijk en lokaal voor in, bij gemeenten en het onderwijs. Sinds het voorjaar 2021 betrokken bij het bestuur van Cam on Wheels.

Nicole Franssen

Nicole is sinds december 2022 lid van het bestuur van de Stichting Com in Beeld. Zij is opgeleid als politiek wetenschapper en communicatiemanager. Tijdens haar studie en in haar werk hebben de thema’s emancipatie en inclusie steeds een grote rol gespeeld.

Aansluitend aan haar studie heeft Nicole 30 jaar gewerkt bij organisaties die zich inzetten voor emancipatie en inclusie van mensen met een beperking.
Geïnspireerd door de bestudering van emancipatiebewegingen, heeft zij ook de link gelegd naar haar eigen persoonlijke maatschappelijke situatie als persoon met een lichamelijke beperking. Het tweede belangrijke moment in haar persoonlijke emancipatie was haar besluit zeven jaar geleden om haar transgender vrouw zijn niet langer verborgen te houden.

Tijdens haar werk als senior projectadviseur bij NSGK/het Gehandicapte Kind raakte zij voor het eerst betrokken bij de Stichting Com in Beeld. Met het enthousiasme dat zij toen voelde, kon zij eind 2022 ook volmondig ja zeggen op de uitnodiging lid te worden van het bestuur.

Naast haar betrokkenheid bij Com in Beeld is Nicole ook bestuurslid bij de Stichting FLOOR jongerencoaching. Samen met Joke Visser werkt zij aan een publicatie over de emancipatie van mensen met een beperking anno 2023.