Want to read in English?

Cam on Wheels Academy

Nieuwe kansen voor jongeren met een dagbestedingsindicatie!

Vanaf september 2021 start Cam on Wheels in Rotterdam met leerwerktrajecten voor jongeren met een beperking en een dagbestedingsindicatie!

Cam On Wheels is een filmproductiehuis waar jongeren met en zonder beperkingen hun talenten als filmmaker kunnen ontwikkelen. Zowel leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) als studenten van het grafisch lyceum zijn dagelijks actief in ons filmproductiehuis. Onder begeleiding van docenten volgen zij gezamenlijk lessen en workshops en maken zij filmproducties. De Cam on Wheels studio heeft daarmee echt een ‘inclusief’ karakter.

Cam on Wheels is in 2016 opgericht en ontvangt nu vooral jongeren die een opleiding volgen in het regulier of speciaal onderwijs. Vanaf september 2021 biedt Cam on Wheels ook jongeren die uitstromen uit het VSO met een dagbestedingsindicatie de mogelijkheid om een leerwerktraject te volgen.

 

 

Waarom?

Veel jongeren met een beperking komen na het voortgezet (speciaal) onderwijs thuis te zitten.

De mogelijkheden tot een vervolgopleiding, werk of dagbesteding sluiten vaak onvoldoende aan bij de wensen en behoeften van de jongeren.

Met ingang van september 2021 start Cam on Wheels daarom met het aanbieden van leerwerktrajecten voor jongeren met een beperking, voor wie gesproken communicatie een uitdaging is en de behoefte hebben om zich verder te ontwikkelen. Voorwaarde is dat je enthousiast bent over het werken met film en media en beschikt over een dagbestedingsindicatie. (via Zorg in natura of PGB)

In dit leerwerktraject leer je film in te zetten als hulpmiddel in de communicatie met anderen. In een dynamische creatieve omgeving leer je filmen, editen en presenteren.

Je werkt daarbij samen met studenten van het Grafisch Lyceum die ook een opleiding tot filmmaker volgen. Daarnaast ga je aan de slag met thema’s als persoonlijke groei en werknemersvaardigheden.

Het volgen van een leerwerktraject bij Cam on Wheels duurt twee jaar, waarbij je twee of drie dagen per week naar ons filmproductiehuis komt.

Bij afronding van je leerwerktraject ontvang je een Cam on Wheels certificaat en beschik je over een mooi portfolio dat je met trots kunt presenteren. Na afronding van de trajecten bekijken we samen naar de mogelijkheden en kansen voor een fijne werkplek binnen of buiten Cam on Wheels.

 

Waar?

Het Cam on Wheels filmproductiehuis is op de Lloydstraat in Rotterdam. Het pand beschikt over een lift en een aangepast toilet.

Wat doe je zoal?

De werkdagen starten om 09:30 uur. We sluiten af om 15:30 uur.

Na een dagelijkse gezamenlijke start ga je aan de slag met de volgende activiteiten:

  • Je volgt film- en editing lessen
  • Je maakt een eigen portfolio met opdrachten en projecten
  • Je werkt samen aan filmproducties
  • Je volgt trainingen gericht op persoonlijke groei en werknemersvaardigheden.

 

Voor wie?

Jongeren (18 - 25) met een beperking en een dagbestedingsindicatie.

Als je een lichamelijke beperking hebt waardoor het lastig is om apparatuur te bedienen zoeken we altijd naar maatwerk oplossingen. Zodat het voor jou ook mogelijk is om te filmen en te editen. Gelukkig hebben we daar al goede ervaringen mee.  We werken in groepen van maximaal 6 jongeren. Je wordt ondersteund door een coach, krijgen les van een filmdocent en werkt samen met studenten van het grafisch lyceum.

Als je ADL hulp nodig hebt of gebruik maakt van verpleegkundige hulp gaan we graag met jou in overleg over hoe we dat goed kunnen organiseren.

 

Interesse?

Als je interesse hebt in een leerwerkplek bij Cam on Wheels nodigen we je van harte uit om telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen.

We maken dan een afspraak voor een kennismaking op ons filmproductiehuis in Rotterdam.

Contact